DEVENTER - Op zaterdagavond 29 augustus om ongeveer 21.00 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel aan de Nering Bögelweg in Deventer. De politie trof ter plaatse een behoorlijke chaos aan. Er lagen beschadigde scooters op de grond en twee auto’s met schade. Bij beide voertuigen waren alle airbags eruit.

Een 19-jarige vrouw uit Deventer zat in een van de auto’s en werd met nekletsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Evenals een 17-jarige vrouw uit Deventer met knieklachten. Een 19-jarige vrouw uit Twello met knieklachten kon ter plaatse door het ambulancepersoneel worden behandeld.

Volgens getuigenverklaringen zou een man in een auto met hoge snelheid zijn ingereden op een groepje jongeren wat aan de Nering Bögelstraat stond en raakte daarbij de scooters, een aantal jongeren en een andere auto. Meerdere jongeren werden door het ambulancepersoneel gecontroleerd en waar nodig behandeld. Behalve de genoemde twee personen die naar het ziekenhuis zijn gegaan, bleken zij licht letsel te hebben.

De politie hield de bestuurder van de auto aan. Het betreft een 23-jarige man uit Roemenië. Uit eerste onderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn dat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. Wel scoorde hij positief op een drugstest. Van de man werd een bloedproef afgenomen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdere toedracht van dit incident.