DEVENTER - Vrijdagavond 21 augustus kreeg de politie rond 21.30 uur een melding van een steekpartij aan de Kapjeswelle. Agenten waren op nog geen minuut afstand en konden ter plaatse direct een 34-jarige man uit Soesterberg aanhouden. Hij wordt er van verdacht drie mannen uit Deventer van 34, 32 en 31 jaar oud te hebben gestoken. Later werd ook de 34-jarige man uit Deventer aangehouden.


Vanwege de melding werden meerdere agenten naar de Kapjeswelle gestuurd. Zij ontfermden zich over de gewonde mannen. Een was gewond geraakt in zijn gezicht, de andere twee hadden verwondingen aan hun been. De drie moesten naar het ziekenhuis om aan hun verwondingen behandeld te worden, maar hoefden daar niet te blijven.

Onderzoek leidt tot nog een aanhouding
Bij de Kapjeswelle zijn agenten en rechercheurs direct een onderzoek gestart. Al vrij snel bleek dat de steekpartij te maken had met een mishandeling waarvoor agenten rond 20.30 uur ook al naar de Kapjeswelle waren gekomen. Daarbij zou de 34-jarige man uit Soesterberg flink mishandeld zijn. Ter plaatse bleek dat het slachtoffer geen aangifte wilde doen en zijn agenten na een goed gesprek weer met gevolg gegaan.

Bij het onderzoek na de melding van het steekincident werd gesproken met meerdere getuigen, waarvan een aantal ook filmpjes had gemaakt. Daarop was te zien dat de 34-jarige uit Soesterberg flink werd mishandeld door de 34-jarige man uit Deventer. Deze laatste werd daarom in het ziekenhuis aangehouden voor mishandeling.

Informatie of filmmateriaal?
De recherche gaat vandaag verder met het onderzoek. Beide verdachten zitten nog vast en zullen vandaag gehoord worden. Voor het onderzoek ontvangt de recherche graag filmmateriaal dat gisteravond is gemaakt van de vechtpartij rond 20.30 uur en/of het steekincident rond 21.30 uur. Ook als u geen filmmateriaal heeft, maar wel getuige was en nog niet met de politie heeft gesproken, dan komen we graag met u in contact.

Heeft u informatie of filmmateriaal? Dat kunt u doorgeven of uploaden via onderstaand tipformulier.