DEVENTER - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Deventer aangehouden. De vrouw had kort voor de aanhouding een laptop gestolen en dreigde daarbij met een vuurwapen, of iets wat daarop leek. De man hielp bij haar vluchtpoging.


De vrouw had een afspraak met het slachtoffer van de beroving aan de Constantijn Huygensstraat in Deventer. Die afspraak was via een online handelsplatform tot stand gekomen. Toen het slachtoffer de deur opende, pakte de vrouw een vuurwapen, of iets wat daarop leek, uit haar tas. Ze griste de laptop weg en ging er vandoor. Voor het huis stond de man te wachten in een auto. De vrouw stapte daar vervolgens in en ze scheurden weg.

Samenwerking
Doordat het slachtoffer direct de politie belde, konden de twee nog dezelfde ochtend worden aangehouden in Deventer. De politie heeft gebruik kunnen maken van camerabeelden waardoor het kenteken van de auto snel bekend was. Ook collega’s van de Landelijke Eenheden boden ondersteuning. Het duo zit vast.