DEVENTER - In een woning aan de Leonard Springerlaan ontplofte afgelopen nacht een explosief. De bewoner was aanwezig in de woning tijdens de explosie, hij is ongedeerd gebleven. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar camerabeelden en getuigen.

Rond 02.45 uur kreeg de politie de melding van de explosie. Daarop zijn agenten meteen ter plaatse gegaan en is er een onderzoek gestart. De schade aan de woning is groot: de voordeur is vernield en het keukenraam ligt eruit. De forensische opsporing doet verder onderzoek in en rondom de woning. Uit dat onderzoek moet blijken om wat voor explosief het gaat.

Heeft u meer informatie?
Woont u aan of in de buurt van de Leonard Springerlaan en heeft u camera’s rondom uw woning hangen? Of heeft u een dashcam camera in uw auto en stond deze geparkeerd in de buurt van of aan de Leonard Springerlaan? Dan vragen wij u deze te bekijken en eventuele opvallende beelden van vrijdagnacht 11 december tussen 02.30 uur en 03.00 uur uur met ons te delen. Heeft u iets gezien rond dit tijdstip of weet u meer over de toedracht van de explosie? Neem dan contact met ons op via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.