SCHALKHAAR - Bij een woning aan de Bakkerskamp is in de vroege ochtend van 4 augustus een explosief tot ontploffing gebracht. Rond 4.00 uur was een enorme knal te horen in de woonwijk. Gelukkig raakte niemand gewond, maar meerdere woningen raakten beschadigd. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen en camerabeelden.


Rondom de woning wordt sporenonderzoek gedaan en houden agenten buurtonderzoek. Op basis van het eerste onderzoek is het team op zoek naar een onbekende man in een donkere broek met een vest en capuchon over zijn hoofd. Hij is afgelopen nacht gezien in de buurt van de woning.

Vorige week, in de nacht van 27 op 28 juli, ging er iets voor half twee ook een explosief af bij de woning aan de Bakkerskamp. Ook toen vielen er geen gewonden, maar gezien de ernst van de gebeurtenissen neemt de recherche beide zaken hoog op.

Vragen

  • Wie heeft er in de nacht van 3 op 4 augustus tussen 03.45 en 04.15 uur iets opvallends gezien in de omgeving van de Bakkerskamp?
  • Wie heeft er in de nacht van 27 op 28 juli tussen 01.00 en 01.30 uur iets opvallends gezien in de omgeving van de Bakkerskamp?
  • Wie heeft er camerabeelden (bijv. aan uw huis of in uw auto) op genoemde tijdstippen en data?

Het team komt graag in contact met iedereen die iets kan vertellen over (de achtergrond van) deze explosies. Dat kan via onderstaand tipformulier of 0900-8844.

Spreekt u liever vertrouwelijk met de politie, dan zit het Team Nationale Inlichtingen voor u klaar. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Het TNI is bereikbaar op 079 - 345 89 99.