SCHALKHAAR - In de nacht van 28 juli ontplofte aan de Bakkerskamp in Schalkhaar een zwaar explosief. Een week later was het weer raak. In de nacht van 3 op 4 augustus gooide een man rond 4.00 uur een explosief onder de carport van dezelfde woning. De enorme knal zorgde voor veel schade bij deze woning, maar ook bij omliggende woningen. Gelukkig raakte er beide keren niemand gewond, maar gezien de risico’s die de dader nam middenin een woonwijk, neemt de politie de zaak erg hoog op. Lees hieronder verder voor meer informatie over de dader en de auto waarmee hij vermoedelijk kwam.


Eerste explosie: 28 juli 1.20 uur –Renault Clio Type 2 Phase 2

De dader van de eerste explosie, kwam met een auto. Vermoedelijk was dat een ouder model Renault Clio. Experts van de politie hebben naar het model gekeken en denken dat het om een Renault Clio Type 2, Phase 2 gaat. Deze auto werd gemaakt tussen 2001 en 2005.

Tweede explosie: 4 augustus 4.00 uur - signalement
De man die de op 4 augustus het explosief onder de carport gooide, staat op beeld. Uit onderzoek blijkt dat hij waarschijnlijk in dezelfde auto zat als de auto die bij de eerste explosie is gezien. Het laatste stukje deed hij lopend uit de richting van de Ganzeboomsweg en Vosmanskamp.

  • Wie heeft er in de nacht van 27 op 28 juli tussen 01.00 en 01.30 uur iets opvallends gezien in de omgeving van de Bakkerskamp?
  • Wie heeft er in de nacht van 3 op 4 augustus tussen 03.45 en 04.15 uur iets opvallends gezien in de omgeving van de Bakkerskamp?
  • Wie heeft er meer informatie over de achtergrond van deze incidenten?
  • Wie heeft een vermoeden wie de verdachte is op de beelden? Als de combinatie van het signalement en de auto u iets zegt, neemt u dan contact op met de politie of via onderstaand tipformulier.

Spreekt u liever vertrouwelijk met de politie, dan zit het Team Nationale Inlichtingen voor u klaar. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag dit team de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid zijn uw personalia enkel bekend binnen dit team en worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Het TNI is bereikbaar op 079 - 345 89 99.