DEVENTER - Vanochtend heeft de politie drie hennepkwekerijen aangetroffen in twee woningen en in een bedrijfspand. Een 31-jarige man en een 40-jarige man uit Deventer zijn aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Naar aanleiding van een anonieme brief is het onderzoek naar de hennepkwekerijen gestart. Tijdens de doorzoeking vanochtend is in de woning van een van de verdachte ook een vuurwapen aangetroffen. Deze is in beslag genomen. In een van de woningen aan de Veenweg werd naast een hennepkwekerij ook een hennepdrogerij aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de hennepkwekerijen.

Melden loont
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen of bedrijfspanden ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel of lekkages in of rondom de woning/bedrijfspand of licht dat constant brandt. Ruikt u henneplucht en/of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.