ZUTPHEN - De penitentiaire inrichting (PI) Achterhoek in Zutphen gaat uitbreiden en is daarom op zoek naar nieuw personeel. Door meer cellen geschikt te maken voor een dubbele bezetting is de capaciteit uitgebreid van 210 naar 234 plekken. Hiervoor is extra personeel nodig. Om nieuwe collega’s te vinden houdt PI Achterhoek vrijdagavond 17 juni een kennismakingsevent. Belangstellenden kunnen dan een kijkje nemen achter de muren en in gesprek gaan met personeel om zich een indruk te vormen van het werken in een gevangenis.


De penitentiaire inrichting in Zutphen bestond eind mei precies 25 jaar. “Voorafgaand aan de opening in 1997 was er ontzettend veel belangstelling om hier aan het werk te gaan”, zegt vestigingsdirecteur Danny Vette. “Er waren 750 sollicitanten voor 36 vacatures. Zoveel belangstelling zal er nu zeker niet zijn. De arbeidsmarkt ziet er momenteel immers heel anders uit. Zelf hebben we bijvoorbeeld ook te maken met personeel dat een andere baan kiest of stopt vanwege de leeftijd.”

Geïnteresseerden voor het kennismakingsevent van PI Achterhoek moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan door een mail te sturen naar pi.achterhoek@dji.minjus.nl. Er zijn vacatures voor de functies van penitentiair inrichtingswerker, complexbeveiliger en arbeidsbegeleider. Op de website www.werkenbijdji.nl is meer informatie te vinden over de vacatures.

PI Achterhoek is zowel een Huis van Bewaring als gevangenis voor kort- en langgestraften. De inrichting heeft bovendien een afdeling voor veelplegers en een afdeling EZV. Dit staat voor Extra Zorg Voorziening. Hier verblijven gedetineerden die niet kunnen functioneren op een reguliere afdeling omdat ze extra zorg en begeleiding nodig hebben.