DEVENTER - Kun je als vrouw van jezelf blijven houden als het leven je tekent, en rimpels en gebreken niet meer te negeren zijn? In Positief ouder vertellen vrouwen van boven de vijftig hoe je jezelf mooi kunt blijven vinden, jezelf kunt blijven ontwikkelen en hoe je nieuwe doelen kunt bereiken.

In het jaar dat ze vijftig werd, besloot trainer en onderzoeker Ellen Heuven op zoek te gaan naar vrouwelijke rolmodellen. Ze interviewde twintig vrouwen van boven de vijftig, over de hele wereld. Het resultaat is een inzicht- en hoopgevend boek: Positief ouder. De auteur beschrijft in dit boek niet alleen de levensloop van twintig inspirerende vrouwen, maar bespreekt bovendien de nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van positief ouder worden.

Gelukkig ouder worden kan op vele manieren
In Positief ouder koppelt Ellen Heuven de levensverhalen van de vrouwen aan inzichten uit de positieve psychologie: de stroming die zich richt op het overwinnen van tegenslagen, het vinden van zingeving en het tot stand brengen van gezonde relaties. Ze laat zo overtuigend zien dat er allerlei manieren bestaan om gelukkig ouder te worden. “Sommige vrouwen halen veel plezier uit bewegen, anderen worden blij door nieuwe kennis en ervaringen op te doen, of ze bloeien op in het gezelschap van familie, vrienden en vriendinnen”, zegt Heuven.

Ook interessant voor jongere vrouwen
Ellen Heuven is onderzoeker, spreker, trainer en coach op het gebied van positieve psychologie. Aan de Universiteit Utrecht en TNO deed ze onderzoek naar emotionele arbeid, motivatie en empowerment. Momenteel traint ze coaches en trainers in de positieve psychologie. Positief ouder is niet alleen interessant voor vrouwen boven de vijftig, maar ook voor jongere vrouwen die een realistisch en positief beeld willen krijgen van wat het werkelijk betekent om ouder te worden.

Positief ouder verschijnt op 4 mei bij Walburg Pers. www.walburgpers.nl/nl/book/9789462498426/positief-ouder € 24,99, geïllustreerde paperback van 256 pagina’s, ISBN 978946249842