DIEPENVEEN - Zaterdag 11 november heeft burgemeester Ron König de vernieuwde, duurzame brandweerkazerne in Diepenveen geopend.


De vorige kazerne voldeed niet meer aan alle eisen, daarom is de nieuwbouw gelijk goed aangepakt.

Burgemeester Ron König: “De oude brandweerkazerne was aan vernieuwing en vervanging toe. Dat was ook dé gelegenheid om het gebouw te vervangen voor een duurzaam en toekomstbestendig gebouw. Het is resultaat is een mooi en functioneel gebouw voor onze brandweermensen.”

Duurzaam pand

De nieuwbouw is bijna helemaal energieneutraal. Dat betekent dat deze gasloos is en wordt voorzien van warmtepompen. De energie voor de warmtepompen wordt opgewekt met zonnepanelen op het dak.


Sneller uitrukken

Uitrukken kan nu nóg sneller doordat de nieuwbouw een kwartslag is gedraaid. De brandweerwagens hoeven daardoor niet meer een haakse bocht te maken, waardoor de brandweerlieden in één keer kunnen wegrijden.

Arjan Mengerink (Directeur Veiligheidsregio IJsselland en Commandant Brandweer): “Dit is het nieuwe thuis van de brandweercollega’s. De kazerne in Diepenveen is de eerste nieuwe kazerne van de Veiligheidsregio. De ploeg heeft samen al veel meegemaakt, ook in deze kazerne zullen zij weer veel nieuwe herinneringen maken.”

De kazerne is vanaf begin 2023 weer in gebruik. De wekelijkse oefeningen en inzetten vinden dan weer plaats aan de vertrouwde Oranjelaan.