DEVENTER - Deventer hoort bij de landelijke top in het onderzoek van MKB-Nederland naar de tevredenheid onder mkb’ers. Deventer is de nummer 5 van de 350 Nederlandse gemeenten en de nummer 3 in de ranking van Nederlandse steden.


Voor de onderdelen ‘Tevredenheid’ en ‘Lokale Lasten’ staat Deventer op de 1e plaats. En wat betreft specifiek de Coronadienstverlening zijn drie gemeenten er positief uitgesprongen, waaronder Deventer.

Bekijk de volledige ranglijst.

Wethouder Economie Thomas Walder: “Dit zijn resultaten om trots op te zijn. Dit is de uitkomst van de oprechte samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs en gemeente. Dát kunnen we in Deventer! Dat wisten we zelf al wel een beetje, maar de uitslag van dit landelijke onderzoek onder mkb’ers geeft ons reden om extra trots te zijn op elkaar.”

Verkiezing

De verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle gemeenten zich hebben uitgesproken. De tweejaarlijkse prijs dient als prikkel voor gemeenten om zich actief en met gericht mkb-beleid in te zetten voor lokale ondernemers.