DEVENTER - Daaf Ledeboer, Elske van der Mik en Jantine Sijbring zijn Koninklijk onderscheiden voor hun langdurige inzet als gemeenteraadslid. Dat gebeurde woensdagavond 30 maart tijdens de afscheidsvergadering van de gemeenteraad. In totaal namen deze avond 19 raadsleden afscheid.


Woensdagavond 30 maart sloot de gemeenteraad de raadsperiode 2018-2022 af. Hierbij werd afscheid genomen van 19 raadsleden. Een deel van de raadsleden had het vertrek vooraf al aangekondigd, anderen kwamen door de stem van de kiezer niet terug in de raad. Burgemeester Ron König bedankte alle vertrekkende raadsleden persoonlijk voor hun inzet.

Raadsleden Daaf Ledeboer (57), Elske van der Mik (45) en Jantine Sijbring (62) zijn Koninklijk onderscheiden voor hun langdurige inzet als gemeenteraadslid. Ledeboer kreeg het lintje op zijn verjaardag opgespeld.

Nieuwe raad

De installatie van de 39 nieuwgekozen raadsleden vindt plaats op donderdag 31 maart. De eerstvolgende raadsbijeenkomst is de raadstafel op 6 april. Alle bijeenkomsten van de gemeenteraad zijn live te volgen en na te kijken via .www.deventer.raadsinformatie.nl.