DEVENTER - Wegens succes blijft de gigantische zandbak op het Grote Kerkhof langer staan. Tot en met het weekend van 19 en 20 september kunnen kinderen spelen en kastelen bouwen. Schep je mee? Volwassenen kunnen op de rand van de zandbak plaatsnemen, of op één van de omliggende terrassen. De toegang tot de zandbak is gratis. Om veilig te spelen verzoekt de gemeente ouders en verzorgers om zelf emmertjes en schepjes mee te nemen. Het spreekt voor zich dat volwassenen ook in en om de zandbak 1.5 meter afstand houden.

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van de zandbak zijn aangepast. Op werkdagen is de zandbak open vanaf 10.00 uur tot ongeveer 16.00 uur. In de weekenden zijn de openingstijden flexibel. De zandbak opent rond 10.00 uur en afhankelijk van het weer en de drukte sluit de zandbak aan het eind van de middag of in de avonduren. Bij slecht weer blijft de zandbak gesloten.

Doordeweeks sluit Het Groenbedrijf de zandbak af. In de weekenden sluiten ondernemers aan het Grote Kerkhof de zandbak af. De zandbak wordt naar verwachting in de week van 21 september weggehaald.

Lebuinuspleinen

De zandbak op het Grote Kerkhof is een initiatief van de gemeente Deventer. Volgend jaar wordt het Grote Kerkhof verbouwd en opnieuw ingericht. Dit is onderdeel van project Lebuinuspleinen. Om het Grote Kerkhof tot de verbouwing levendig te houden, organiseert de gemeente de komende tijd regelmatig activiteiten op het plein. De zandbak op het Grote Kerkhof is de eerste grote zomeractiviteit dit jaar.

Kijk voor meer informatie op www.deventer.nl/lebuinuspleinen.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief.