DEVENTER - In Deventer gaat ProRail het spoor flink vernieuwen. De doorstroming van het treinverkeer wordt verbeterd. De grote piek van werkzaamheden is van 8 tot 24 oktober 2022.


Dan wordt er 16 dagen dag en nacht gewerkt. ProRail pakt beide kanten van het station aan: vanaf het spoor bij de Rijsterborgherweg tot de spoorsplitsing bij Snipperling, ter hoogte van de Siemelinksweg en Holterweg.

Vervangen en verbeteren

Het spoor bij Deventer is aan vervanging toe. ProRail vernieuwt rails, wissels, bovenleiding, spoorgrind en kabels en leidingen. Ook gaat ProRail op het station aan de slag met perrons. De passagierstunnel bij station Deventer wordt waterdicht gemaakt en er wordt gewerkt aan spoorviaducten.

Planning

  • 10 t/m 12 september: voorbereidende werkzaamheden
  • 24 t/m 26 september: voorbereidende werkzaamheden
  • 8 t/m 24 oktober: vernieuwing spoor

Hinder voor omgeving en treinreizigers

De werkzaamheden kunnen zorgen voor hinder in de omgeving, bijvoorbeeld door geluid. Ook treinreizigers krijgen met hinder te maken. Tussen 19 en 24 oktober 2022 is al het treinverkeer gestremd. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

Informatieavond

ProRail organiseert een informatiemarkt om u te informeren over de verschillende werkzaamheden en de omleidingsroutes. Aanmelden is niet nodig.

Datum: donderdag 8 september 2022
Locatie: Saxion, Handelskade 75 Deventer
Tijd: 19:00 - 21:00 uur

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht van ProRail. Bekijk ook Spoorwerk in mijn buurt.