DEVENTER - Duurzaam Deventer helpt bij het verduurzamen van uw huis en tuin. Met de Duurzaam Deventer Buzz heeft de gemeente Deventer nu een mobiel informatiepunt.

Duurzaam Deventer is het startpunt voor informatie en inspiratie over duurzaamheid in de gemeente.

Sleutel voor energiecoaches

Afgelopen maandag 1 juli opende wethouder Jaimi van Essen de bus officieel. De komende tijd staat de bus vooral in het teken van het isoleren van huizen, om goed voorbereid te zijn op de winter. De wethouder overhandigde de sleutel aan één van de energiecoaches, zodat zij vanaf nu op pad kunnen. Daarna gingen de wethouder en energiecoaches de wijk in en om aan te bellen om informatie te brengen over subsidies, hulp en isolatie.

De buzz bij jou in de buurt

Deze elektrische bus wordt in verschillende wijken in Deventer neergezet en is bemand door vrijwillige energiecoaches van de Deventer energiecorporatie en medewerkers van de gemeente. Je kunt bij de Duurzaam Deventer buzz terecht voor informatie over isoleren, energie besparen, subsidies, duurzame energie opwekken, het vergroenen van je tuin en dak, biodiversiteit en het hergebruiken en repareren van spullen.

Deze buzz en Duurzaam Deventer dragen bij aan de ambitie van de gemeente om in 2050 volledig aardgasvrij te zijn.

Blijf op de hoogte van het nieuws van de gemeente Deventer en abonneer u op onze wekelijkse nieuwsbrief. Volg ons ook op X, Facebook en Instagram.