DEVENTER - Het laatste stukje van de puzzel is gelegd, waardoor de ontwikkeling van het westelijke deel van A1 Bedrijvenpark Deventer kan beginnen. De grond in het westelijke deel van A1 Bedrijvenpark Deventer was in bezit van meerdere eigenaren. De afgelopen maanden zijn concrete afspraken gemaakt met grondeigenaren over het zelf ontwikkelen van een kavel of over verkoop van grond aan de gemeente. Deze gesprekken met de grondeigenaren zijn succesvol afgerond en deze week zijn de laatste afspraken bekrachtigd.


Een deel van de grond in het westelijke deel van A1 Bedrijvenpark Deventer is in bezit van Bruil Bouw Groep. Bruil Bouw Groep en HVBM Vastgoed (HBC B.V.) hebben aangegeven op deze gronden een nieuw vers-distributiecentrum te willen ontwikkelen voor supermarktketen PLUS, de nieuwgevormde coöperatie na de fusie tussen PLUS en Coop.

Het vers-distributiecentrum van Coop is al jarenlang gevestigd in Deventer, aan de Solingenstraat op Handelspark Weteringen. Dat verhuist naar het A1 Bedrijvenpark Deventer zodra de nieuwbouw klaar is.

Wethouder Walder: "Mooi dat we op deze manier een grote werkgever in Deventer houden, en daarmee dus veel banen. En het is goed nieuws voor het te ontwikkelen westelijke deel A1 Bedrijvenpark, daar kunnen we nu ook echt aan de slag. De locatie die PLUS Coop achterlaat aan de Solingenstraat komt weer ten goede aan een ander bedrijf om te kunnen groeien."

Ruimte voor ontwikkeling A1Bedrijvenpark Deventer West

Om de bouw van het distributiecentrum mogelijk te maken heeft HBC een kavel van de gemeente gekocht - en een deel van haar eigen gronden verkocht aan de gemeente. Met deze transactie komt er grond beschikbaar die gebruikt kan worden voor de aanleg van openbare ruimte en wegen die nodig zijn om de rest van het westelijke deel te ontwikkelen. Ook met alle andere grondeigenaren is overeenstemming over de aankoop van hun grond.

A1 Bedrijvenpark Deventer West

Op A1 Bedrijvenpark Deventer West is ruimte voor ambitieuze bedrijven. Er zijn kavels van verschillende groottes, voor een goede mix van bedrijven.

Wethouder Thomas Walder: "A1 Bedrijvenpark Deventer Oost is zo goed als uitverkocht. Prachtige bedrijven hebben zich hier gevestigd, groot en klein. De vraag naar kavels voor het westelijke deel is groot. Ik kijk uit naar de komst van nieuwe bedrijven. West wordt nog duurzamer dan Oost. We vragen bedrijven bijvoorbeeld circulair te bouwen. Zo werken we aan een bedrijvenpark waar we over 30 jaar nog steeds trots op zijn."

Bekijk hieronder de video: