DEVENTER - In Steenbrugge is naast de bouw van sociale huur- en koopwoningen, ook ruimte voor sociale projectontwikkeling. Toekomstige bewoners zijn gezamenlijk opdrachtgever voor hun nieuwbouwproject (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, kortweg CPO).


Belangstellende CPO-groepen (55+) kunnen zich vanaf 17 januari inschrijven voor deze locatie. Op de kavel is ruimte voor 26 woningen in de vorm van een hofje.

De CPO-kavel wordt, via een openbare verkoop, aangeboden aan lokale CPO-groepen. Zij krijgen de kans om een aantrekkelijke woonvorm in de dorpse en gemoedelijke sfeer van Steenbrugge te realiseren.

Veel behoefte aan deze woonvorm

Wethouder wonen Rob de Geest: “We bieden lokale groepen 55-plussers uit Deventer die samen willen bouwen de kans om dit in Steenbrugge te doen. Daar is al langere tijd veel behoefte aan, mooi dat we daar nu aan tegemoet kunnen komen.”

Hofjeswoningen

De openbare verkoop vindt plaats via een inschrijving. In een verkoopbrochure zijn de criteria opgenomen om de inschrijvingen te beoordelen.

De verkoopprijs van de kavel (ca. 5.670 m2) ligt vast. Die prijs ligt lager dan de prijs per m2 voor de PO-kavels om diversiteit in de bouwgroepen te stimuleren. Op de kavel is ruimte voor de bouw van maximaal 26 zogenaamde hofjeswoningen.

Meer informatie

Op www.deventerverkoopt.nl/CPO-steenbrugge is meer informatie te vinden over de CPO-kavel.