DEVENTER - Gemeenteraadslid Bram Emens heeft afscheid genomen en ontving de Deventer Stadspenning tijdens zijn laatste raadsvergadering op woensdag 27 september.


De heer Bram Emens is een van de oprichters van de politieke vereniging Deventer Belang. Hij besloot afscheid te nemen als gemeenteraadslid na ruim 36 jaar. Emens is daarnaast ruim 50 jaar actief geweest als vrijwilliger bij diverse speeltuinverenigingen in Deventer. Voor zijn verdiensten ontving hij de Deventer Stadpenning.

Bereikbaar zijn

Emens heeft zijn taak als raadslid zeer serieus genomen en vindt dat hij, als verkozen raadslid, de belangrijke verplichting had zijn taak goed uit te voeren. Dit betekent dat hij altijd bereikbaar wilde zijn voor alle inwoners en hun belangen te vertegenwoordigen.

Speeltuinen

Met veel toewijding heeft hij zich een halve eeuw ingezet voor de Deventer speeltuinen, de vrijwilligers en vooral voor de speelmogelijkheden voor de kinderen in Deventer.

Landelijk bestuur

Zijn ervaring en kennis heeft hij steeds ingezet ten behoeve van andere speeltuinen in het land.
Vanwege zijn betrokkenheid bij de verschillende speeltuinbesturen en het behoud ervan, trad hij toe als bestuurslid tot het NUSO, de landelijke organisatie voor speeltuinen. Deze ging later over in Jantje Beton en is nu bekend als de branchevereniging LOS.

De stadspenning werd tijdens de raadsvergadering op woensdagavond 27 september uitgereikt door burgemeester Ron König in de Raadzaal van het stadhuis te Deventer.