DEVENTER - Deventer is niet gekozen als ‘Evenementenstad van het jaar 2023’ van steden met meer dan 100.000 inwoners. De prijs ging naar Almere, die de voorkeur kreeg boven Deventer. Wethouder Ilse Duursma is niettemin trots op de evenementencultuur in Deventer: “De nominatie is al een meer dan terechte waardering voor alle organisatoren van evenementen. Van de grote, bekende evenementen tot de kleine, die allemaal met veel passie worden georganiseerd. Voor elk wat wils en aansluitend bij de behoeften in de samenleving.”

De evenementenprijs werd maandag 3 april bekendgemaakt tijdens het Nationaal Congres Evenementen in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar.


Felicitaties

De felicitaties van wethouder Duursma gaan naar Almere: “Je moet toch van goede huize komen om Deventer te verslaan,” zegt ze met een knipoog. “De prijs winnen was leuk geweest, maar bij de beste twee evenementensteden van Nederland horen, vind ik ook een hele mooie prestatie.” Ook Martijn Westerbrink, directeur van dEVENTer, vindt de nominatie al een hele mooie blijk van waardering: “De jury prees ons dat wij zo snel na corona al weer een volle evenementenagenda konden presenteren. Deze nominatie helpt ons om te blijven ontwikkelen en uiteindelijk de prijs toch nog een keer naar Deventer te halen.”


Organisatie

De verantwoordelijkheid voor de prijzen ligt bij de Stichting Nationale Evenementenprijzen, opgericht in 2002. Belangrijkste doel is de professionaliteit van de sector publieksevenementen te vergroten. Na ruim drie jaar afwezigheid in verband met de coronapandemie, is de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen weer terug op het programma van het Nationaal Congres Evenementen.

Op www.nationaalcongresevenementen.nl staat meer informatie over evenementenprijzen.