DEVENTER - Er zijn 2 locaties door de eigenaren aangeboden voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om het voormalige bankgebouw aan de Singel 9 en kantoorruimte boven het voormalige filmhuis aan de Keizerstraat. Het college van burgemeester en wethouders wil beide panden gebruiken voor het bieden van opvang.


Net als andere gemeenten, zoekt Deventer tijdelijke opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente biedt al opvang aan de Keulenstraat, daar komen nu 2 locaties bij.

Singel 9

Topicus heeft haar pand aan de Singel 9 aangeboden voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gebouw komt vanaf volgende maand namelijk vrij. Na een aanpassing van het pand, kunnen hier vanaf tweede helft mei maximaal 200 Oekraïense vluchtelingen voor minimaal een jaar worden opgevangen.

Keizerstraat 78

In het pand aan de Keizerstraat 78 is kantoorruimte vrij, waar binnen enkele weken maximaal 40 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk kunnen worden opgevangen. Het gaat hier om de ruimte boven het voormalige Filmhuis.

Snel aanpassen

De gemeente Deventer wil graag meewerken om de panden op beide locaties geschikt te maken, voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit betekent dat beide gebouw al op korte termijn moet worden aangepast.

De gemeente heeft direct omwonenden en bedrijven geïnformeerd.