DEVENTER - Voormalig Coca-Cola-directeur, zakenman en miljonair Craig Cohon heeft vrijdagmiddag 10 februari een bezoek gebracht aan het Duurzaamheidscentrum in het Deventer stadhuis.


Aan de vooravond van zijn 60ste verjaardag begon Cohon aan een wandeling van 4.000 km van Londen naar Istanbul om campagne te voeren voor koolstofverwijdering. De wandeling loopt ook door Deventer.

Craig Cohon voert campagne om het lot van ons klimaat te veranderen door middel van koolstofverwijderingstechnologieën. CO2 is de grootste bron van klimaatverandering.

Klimaatgeschiedenis veranderen

Cohon "Toen ik hoorde dat alle koolstof die we hebben uitgestoten nog steeds in de atmosfeer hangt, begon ik te kijken naar koolstofverwijdering. Ik ontdekte dat het veel werk en geld kost, maar dat we enorme hoeveelheden CO2 uit de atmosfeer kunnen halen. De technologie is er en verbetert voortdurend. Als we daarin slagen, kunnen we de koers van de klimaatgeschiedenis daadwerkelijk veranderen."

Duurzaamheidscentrum

Wethouder Thomas Walder ontving hem om zich door hem te laten bijpraten. "Het was een fascinerende en inspirerende ontmoeting. Cohon heeft een gedreven visie. De voorlichters van het Duurzaamheidscentrum hebben op hun beurt Craig Cohon geïnformeerd over de missie van het centrum en hun rol daarbij. Die interactie zorgde voor veel inspiratie aan beide kanten."