DEVENTER - Minister Mona Keijzer (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) bracht maandagavond een werkbezoek aan Deventer. Het bezoek stond in het teken van de woningbouw.


De minister bezocht de Geertruidentuin, het terrein van het voormalige Geertruiden Ziekenhuis dat is getransformeerd naar een grote woningbouwlocatie. Enkele oude gebouwen zijn blijven staan en worden appartementen. Daarna heeft de minister ook de St Jozeflocatie bezocht waar wonen en zorg zijn samengebracht.

Kracht van samenwerking

Wethouder Rob de Geest (Wonen en Herstructurering): “We trekken in Deventer samen op met ontwikkelaars, woningcorporaties, investeerders en andere marktpartijen, via het Platform Wonen Deventer. Daarmee maken we goede stappen om de woningbouw gaande te houden. In Deventer, maar ook in de regio Stedendriehoek, liggen mooie kansen om het woningentekort terug te dringen.”

Netcongestie

Het bezoek was het 1e werkbezoek van Keijzer als minister van VRO. Ze ontmoette nieuwe bewoners van de nieuwbouwlocaties en sprak met gedeputeerde Liesbeth Grijsen (Wonen en Ruimtelijke Ordening) en wethouder Rob de Geest. Wethouder Jaimi van Essen (Energie) vertelde over de aanpak van netcongestie en hoe de gemeente dit samen oppakt met energiebedrijven en netbeheerders: “Het uitbreiden van het elektriciteitsnetwerk, zoals het inzetten van het voorkeursrecht voor een hoog- en middenspanningsstation, moet ook bijdragen aan onze woningbouwopgave. Die proactieve Deventer aanpak kan de minister als voorbeeld gebruiken voor de rest van Nederland.”

Verder maakte de minister ook kennis met vertegenwoordigers van ontwikkelaars Nijhuis Bouw en Koopmans Bouw.