DEVENTER - Op het Grote Kerkhof kunnen kinderen spelen en kastelen bouwen in een gigantische zandbak. De zandbak wordt vrijdag 24 juli om 11.30 uur geopend door wethouder Frits Rorink. Schep je mee? Volwassenen kunnen op de rand van de zandbak plaatsnemen, of op één van de omliggende terrassen.


De toegang tot de zandbak is gratis. Om veilig te spelen verzoekt de gemeente ouders en verzorgers om zelf emmertjes en schepjes mee te nemen.

Veilig spelen
Het spreekt voor zich dat volwassenen ook in en om de zandbak 1.5 meter afstand houden. De zandbak is tijdens de zomermaanden elke dag geopend. ’s Avonds sluiten ondernemers aan het Grote Kerkhof de zandbak af. De zandbak wordt beheerd en beveiligd door de gemeente.

Lebuinuspleinen
De gigantische zandbak op het Grote Kerkhof is een initiatief van de gemeente Deventer. Volgend jaar wordt het Grote Kerkhof verbouwd en opnieuw ingericht. Dit is onderdeel van project Lebuinuspleinen. Om het Grote Kerkhof tot de verbouwing levendig te houden, organiseert de gemeente de komende tijd regelmatig activiteiten op het plein. De zandbak op het Grote Kerkhof is de eerste grote zomeractiviteit dit jaar.