DEVENTER - De heer Joop Overmaat heeft woensdag 28 oktober uit handen van burgemeester Ron König de Zilveren Legpenning van de gemeente Deventer ontvangen.


De heer Joop Overmaat (85 jaar) is sinds zijn pensionering, ruim 20 jaar geleden, actief bij zowel Stichting Gilde Deventer als Historische Vereniging Dorp Diepenveen en omgeving (HVDD).

Voor Stichting Gilde Deventer richtte Joop Overmaat zich vooral op het optreden als stadsgids. Tot en met half maart van dit jaar is hij meerdere keren per week 'gastheer van de gemeente Deventer' geweest.

Hij heeft de afgelopen jaren ook veel nieuwe stadsgidsen opgeleid.

Op verzoek van de VVV heeft de heer Overmaat de eerste fietstochten rondom Deventer uitgezet. Tot en met 2019 fietste hij als begeleider mee. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het beeldmateriaal van de stichting.

Sinds 1999 is de heer Overmaat lid van de HVDD en van de werkgroep Foto Archief Groep van deze vereniging. Hij organiseerde dia-middagen en rolstoelwandelingen voor bewoners van Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel, waarbij hij de beelden op zijn eigen kenmerkende wijze van commentaar voorzag.