DEVENTER - Deventer heeft bijna 1000 zomerpretpakketten beschikbaar gesteld voor kinderen die het thuis niet al te breed hebben. De pakketten zijn een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp.


De kinderen die er voor in aanmerking komen hoeven niets te doen: zij worden benaderd door deelnemende organisaties. In Deventer worden de pakketten uitgereikt door deze organisaties, onder ander de Voedselbank die de actie zal starten.

De pakketten van de zomerpret-actie bestaan uit verschillende onderdelen, die passen bij de leeftijd van de kinderen. Zo zijn er gezinsuitjes met de trein, speelgoed voor binnen en buiten en uiteraard ook oranje voetbal-attributen.

Zomerwens met tips

Bij elk zomerpret-actie pakketten is dit jaar een kaartje van wethouder Rob de Geest (Werk en Inkomen) toegevoegd, met een zomerwens voor iedereen. "Die is ook bedoeld voor de ouders of verzorgers van de kinderen. Op het kaartje heb ik wat tips gezet, want we bieden niet alleen hulp in de zomer maar uiteraard het hele jaar door."

De Geest wijst daarbij op kortingen voor sport of theater en op bijdragen voor bijvoorbeeld schoolspullen of schoolreisjes.

De uitgifte van pakketten beginnen bij de Voedselbank op 9 juli 2024.