DEVENTER - Deze zomer gaat Circus Snor op pad met de nieuwe voorstelling “Chapeau!” een vrolijke circusvoorstelling met artiesten uit heel Europa. Ook kunnen alle bezoekers voor de voorstelling en in de pauze zelf oefenen met de circusmaterialen, spelletjes spelen en zich verwonderen. Het totale programma duurt 2 uur.

Niet alleen een voorstelling, ook een Kinderkaravaan

Circus Snor reist door Nederland met een prachtige circustent. Daarnaast gaan er ook klassieke circuswagens mee op tournee en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jonge en oud en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen. Alle speellocaties in het land zijn met zorg uitgezocht. Zo kun je naar een voorstelling in het bos, op een geitenboerderij, in een fruittuin, op een fort of bij een gezellige camping!

De artiesten
Circus Snor is naast een circus met professionals ook een plek waar artiesten in opleiding de kans krijgen zich te laten zien. Ook dit jaar zijn er weer bijzondere artiesten te zien in de show.
Zo zal jongleur Antonio laten zien dat je met hoeden veel meer kan doen dan dragen op je hoofd, balanceert Berl op een wel hele hoge ladder, zwaait Larissa door de tent in een ring en klimt Maria naar de nok van tent.
Daarnaast is natuurlijk Jasper in de piste te zien als spreekstalmeester en rijden er nog jongeren mee van circusscholen uit Nederland om te helpen bij de kinderkaravaan en kaartverkoop.

Show in de tent
Circus Snor is opgericht door Jasper Riedeman. “Na bijna drie jaar kunnen we deze zomer eindelijk weer gaan toeren met een voorstelling. Hoewel het alternatieve workshopprogramma van afgelopen twee zomers ons in circussferen heeft gehouden, kan het niet op tegen een echte show in de circustent. We zijn dus blij dat we iedereen weer mogen verwelkomen en kunnen ondanks de gezonde spanning niet wachten om weer op pad te gaan.”

Wat vinden kinderen van een show van Circus Snor?
Circus Snor-fan Xavier (7 jaar): “Al een paar jaar gaan we in de zomer naar Circus Snor. Ik kijk er elke keer naar uit. Ieder jaar is het weer supergrappig! In de pauze probeer ik de trucjes zelf te doen, dat lukt niet altijd. Als je wilt, krijg je ook een snor!”
Circus Snor-fan Maxime (9 jaar): “Vaak ga ik met vriendinnen naar Circus Snor in de zomervakantie. Ik vind het knap hoe ze in de touwen alle oefeningen doen. Ik vind het ook heel leuk dat er suikerspinnen zijn en je zelf trucjes mag doen, zoals op een heel klein fietsje fietsen of over een koord lopen. Ik hoop dat dit jaar opa en oma ook meegaan!”

Kaartverkoop
Kaartjes voor de voorstellingen kosten 13,-. Kinderen t/m 2 jaar zijn gratis. Kaartverkoop via de website van Circus Snor.

Praktische informatie

De tour van Circus Snor is gestart op 18 juni in Heemskerk en eindigt op 18 september in Heerlen. De volledige speellijst is te vinden op de website van Circus Snor.

Circus Snor is gevestigd in Utrecht. Gedurende het hele jaar verzorgen ze circuscursussen, kun je er een kinderfeestje boeken of maken ze met scholen een voorstelling. Ook zijn er diverse circusattributen te huur en verzorgen ze acts op evenementen.