BUSSLOO - Op zaterdagavond 11 november verzorgt performancecollectief Project Wildeman op de Volkssterrenwacht Bussloo een unieke afdaling naar het ultieme nulpunt: het binnenste van een zwart gat. Via een bijzondere muzikale en theatrale voorstelling ‘Lichtstilte’ maakt het publiek kennis met het ‘Donkere Niets’ en wordt een nieuw perspectief op Aarde gecreëerd. De avond begint om 19.00 uur en de voorstelling ‘Lichtstilte’ wordt voorafgegaan door een korte presentatie over ‘Zwarte Gaten’. Na afloop is er bij helder weer gelegenheid om met de telescopen van de sterrenwacht naar de planeten Saturnus en Jupiter te kijken. Kaarten voor deze unieke avond zijn verkrijgbaar via www.projectwildeman.nl (https://www.projectwildeman.nl/speeldatum/lichtstilte-2/)


Het performancecollectief Project Wildeman daalt in Lichtstilte samen met het publiek steeds langzamer af naar het ultieme nulpunt: het binnenste van een zwart gat, het allerdonkerste mysterie van het universum. In Lichtstilte, een hypnotiserende exercitie van inbeeldingskracht en fantasie in elektronische en analoge muziek en theater ervaart het publiek het ‘donkere niets’. In onze wereld ligt heel veel nadruk op licht. Licht schijnt op alle plaatsen, de hele tijd en ook ’s nachts. In de voorstelling wordt ingegaan op de vraag wat al dat licht met ons doet en wordt gezocht naar een betere balans tussen het licht en het donker. Lichtstilte omarmt de duisternis.

Naast deze bijzondere voorstelling op zaterdagavond 11 november is de Volkssterrenwacht Bussloo ook in de wintermaanden iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur geopend voor het publiek. Er worden uiteenlopende presentaties verzorgd. Op vrijdagavond 17 november wordt uitleg gegeven over een bijzondere meteorietval in Noord-Frankrijk in februari dit jaar. Op 24 november is het onderwerp ‘Black Friday: Zwarte gaten’. Onder de titel ‘Licht over het hoofd gezien’ worden op vrijdagavond 1 december talloze optische verschijnselen besproken die vanuit Nederland kunnen worden waargenomen. De aanvang van de vrijdagavond-presentaties is om 20.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.volkssterrenwachtbussloo.nl of via 0571-262006.