DEVENTER - Steeds meer bezoekers uit de wijde omgeving, andere delen van het land en vanuit Duitsland en de Verenigde staten leren Deventer op een leuke manier kennen.

Deventer stijgt al jaren in populariteit mede dankzij het werk van Deventer Marketing. Jaar op jaar komen er meer bezoekers genieten van deze mooie Hanzestad aan de IJssel.

Voor een groeiende groep bezoekers speelt FietStoer Deventer een belangrijke rol bij het kennismaken met deze mooie stad. Al fietsend wordt op een relaxte en gezellige manier de stad ontdekt. Hierbij komt uiteraard de mooie historische binnenstad aan bod. Daarnaast worden ook andere locaties die belangrijk zijn voor de identiteit van de stad worden bezocht. Een gids leidt de bezoekers onder andere langs De Adelaarshorst, het Havenkwartier, Het Noordenbergkwartier en De Worp.

FietStoer Deventer is een in 2019 opgericht familiebedrijf dat wordt gerund door Erik (58) en Ruben (33) Koning, vader en zoon, beide geboren en getogen Deventenaren. Na inspiratie op te hebben gedaan als fietsgids in Rome kwam zoon Ruben op het idee om fietstours aan te gaan bieden in Deventer om zo bezoekers en bewoners op een leuke manier kennis te laten maken met deze mooie stad.

Vader Erik houdt ervan om buiten te zijn, lekker te fietsen, hij houdt van zijn mooie stad en vind het heerlijk om erover te vertellen. Veel overtuiging had hij dan ook niet nodig om samen met zijn zoon in dit avontuur te stappen.

In de afgelopen jaren weten steeds meer bezoekers FietStoer Deventer te vinden en zijn er gidsen in dienst genomen. Naast toeristen en dagjesmensen nemen ook steeds meer Deventenaren en bedrijven uit de omgeving deel aan deze ontspannen manier om de stad te ontdekken. Om de huidige groei in bezoekers aan te kunnen is FietStoer Deventer op zoek naar extra gidsen. Mocht u ervaring als gids hebben of niet eerder een rondleiding gegeven heeft, in beide gevallen bent u van harte welkom bij FietStoer Deventer. Zolang u een voorliefde voor Deventer heeft.

Mocht u graag een keer mee willen met FietStoer Deventer, dat kan elke maandag t/m zaterdag om 10:30 of om 14:00 uur in de maanden maart t/m november.