DEVENTER - Al meer dan 50 jaar speelt de Deventer Jeugd Musical in juni een spetterende gezinsmusical. De talenten, tussen de 8 en 18 jaar, brengen op 15 en 16 juni 2024 de voorstelling Beauty and the Beast JR (6+/) NL) naar de grote zaal van de Deventer Schouwburg. Dit jaar zijn ze een crowdfunding gestart om 200 kinderen gratis toegang te kunnen geven voor de try-out op zaterdagmiddag 15 juni.

De stichting zet zich in om talenten te laten groeien door samen met een professioneel artistiek team een gezinsmusical neer te zetten. Daarnaast wil de Deventer Jeugd Musical zoveel mogelijk mensen in Deventer en omstreken in aanraking laten komen met cultuur. Daarom opent zij tijdens de try-out op zaterdagmiddag 15 juni de deuren voor specifieke groepen. Het kunnen bezoeken van een musical is namelijk niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Denk bijvoorbeeld aan ouders met kinderen die aangewezen zijn op de voedselbank of kinderen die door omstandigheden niet zelf in de gelegenheid zijn om naar het theater te komen.

De toegang tot deze speciale voorstelling verloopt via de Deventer Jeugd Musical. Zij benadert actief een aantal verenigingen en stichtingen die groepen ondersteunen die het minder breed hebben en bieden hun kaarten aan voor een sterk gereduceerd tarief. Dit jaar willen de stichting graag 200 kinderen de kans bieden om gratis te komen kijken naar de betoverende gezinsmusical Beauty and the Beast JR (6+) NL. Daarom zijn ze een crowdfunding gestart. Het gereduceerde tarief betreft 5 euro per kind. Als er dus 1000 euro wordt opgehaald, betekent dit dat 200 kinderen gratis kunnen genieten van een geweldige voorstelling.

Vind je het belangrijk dat kinderen de kans krijgen op een betoverende middag in het theater? Doneer dan nu en doe mee via https://steunactie.nl/actie/help-djm-belle-en-het-beest-voor-iedereen-toegankelijk-te-maken/-36294!

De Deventer Jeugd Musical komt graag in contact met verenigingen en stichtingen die groepen begeleiden die het minder breed hebben, of die niet zo eenvoudig naar het theater kunnen. Mocht je bij zo’n stichting of vereniging werken, dan kun je een verzoek tot toegang indienen door een mail te sturen naar secretariaat@deventerjeugdmusical.nl

De laatste kaartjes voor de reguliere voorstelling op 15 juni ’s avonds en 16 juni ’s middags zijn nog te koop via de website van de schouwburg.