DEVENTER - Een metershoog standbeeld als ode voor de onmisbare beroepen is op veelvuldig op tour geweest door het hele land. Zorgverlener Anique stond model voor het drie meter hoge bronskleurige beeld. Op zaterdag 18 september komt het beeld ook naar Overijssel en bezoekt Deventer. Hierna gaat het standbeeld naar de landelijke actiedag op zaterdag 25 maart in Rotterdam.

Landelijke actiedag 25 september Rotterdam vanaf 13.00 uur.
De actie Op de RDM-campus in Rotterdam (op het terrein aan het einde van de Rotterdamweg aan de Maas). Je kunt gratis met de bus vanuit het hele land. De opstapplaatsen voor de bus vind je in het aanmeldformulier: https://www.fnv.nl/acties/standbeeld/aanmelden-dagvandeonmisbaren#/

Ode aan het onmisbare werk
“Vorig jaar werd er geklapt voor de mensen in de zorg en al het andere onmisbare werk. Ondertussen kampen uitgerekend zij nog steeds met bescheiden loon, veel onzekerheid en hoge werkdruk.” zegt FNV’er Anita Habermann. “Dat moet anders. Daarom mobiliseren we heel Nederland via deze ode aan al die zorgverleners, schoonmakers, pakketbezorgers, juffen en meesters en al die andere cruciale beroepen. Laten we tegen alle bestuurders en politici zeggen: na het klappen, komt het lappen!”

Mensen die hun steun aan de cruciale beroepen en hun onmisbare werk willen geven, kunnen de petitie tekenen via www.fnv.nl/standbeeld of op de foto gaan met het standbeeld.

Waar vindt u het standbeeld?
Wanneer
Zaterdag 18 september 2021
Waar Deventer - Kop van de Brink/Keizerstraat 2
Tijdstip 11.00 – 14.00 uur
Hoe Op gezonde en veilige afstand en met inachtneming van alle coronamaatregelen