BUSSLOO - Vrijdagavond 19 april toont weer- en natuurfotograaf Casper ter Kuile zijn prachtige opnamen op de Volkssterrenwacht Bussloo. Een week later, op vrijdagavond 26 april, neemt Christiaan Schriks de bezoeker op een eenvoudige manier mee op een reis langs de sterrenhemel in ‘Jip en Janneke kijken naar de sterrenhemel’. Jaap van ’t Leven laat op 3 mei zien hoe men met een verrekijker al kan genieten van diverse fraaie objecten aan de nachtelijke hemel. De presentaties beginnen om 20.00 uur en bij helder weer kan ’s avonds na afloop met de telescopen van de sterrenwacht naar de maan, sterren en planeten worden gekeken.


Al vele jaren maakt weer- en natuurfotograaf Casper ter Kuile schitterende opnamen van de wereld om ons heen. Niet alleen tijdens zijn wandelingen in de omgeving van Utrecht, maar ook in bijvoorbeeld de besneeuwde Ardennen, het vulkanisme op IJsland of de woestijn van Zuid-Soedan. In een presentatie op de Volkssterrenwacht Bussloo op vrijdagavond 19 april toont hij niet alleen zijn foto’s, maar legt hij ook uit waar je op kunt letten om zelf prachtige weer- en natuurfoto’s te maken.

Op vrijdagavond 26 april wordt op de sterrenwacht een presentatie voor jong en oud gehouden door publiekvoorlichter Christiaan Schriks. In zijn presentatie ‘Jip en Janneke kijken naar de sterrenhemel’ legt hij op eenvoudige wijze de wonderen van de sterrenhemel uit. Jaap van ’t Leven laat op 3 mei in zijn presentatie ‘Word sterrenkijker met en verrekijker’ zien hoe ook al met een eenvoudige verrekijker leuke waarnemingen aan de sterrenhemel gedaan kunnen worden.

De Volkssterrenwacht Bussloo is het hele jaar door iedere vrijdagavond vanaf 19.30 uur geopend voor het publiek. De presentaties beginnen om 20 uur. Bij helder weer staan ook de telescopen op de sterrenhemel gericht. Men kan dan met eigen ogen de maan, planeten of sterrennevels bekijken. De sterrenwacht beschikt over een eigen parkeerplaats bij de boerderij ‘De Wijnbergenshof’ op het recreactiegebied Bussloo.

Meer informatie is te vinden op www.volkssterrenwachtbussloo.nl of via 0571-262006.