DEVENTER - Vanaf volgende week maandag starten nieuwe introductiecursussen Praktische filosofie in Deventer. In tien lessen maak je kennis met de wijsheid in jezelf.

‘Wie ben ik? Wat is het doel van mijn leven? Hoe kan ik meer rust ervaren?’ In de cursus praktische filosofie ga je op zoek naar het antwoord op dit soort vragen. Inzichten uit grote filosofische en religieuze tradities komen aan bod, en er is veel ruimte voor het delen van ervaringen en observaties. Vast onderdeel is een korte stilte-oefening, die lichaam en geest ontspant.

“De koppeling van theorie en praktijk maakt deze cursus zo waardevol”, vertelt Anna Vroklage, vestigingsleider van de school in Deventer. “Door de oefeningen gedurende de week gaat de theorie leven. Net zoals je een uitleg over een sinaasappel pas echt kunt begrijpen als je er een stukje van proeft.”

Iedereen is welkom!
De cursus staat open voor iedereen die interesse heeft, ongeacht leeftijd, opleiding of levensbeschouwing. Doordat ervaren docenten de cursus vrijwillig geven, kan de prijs laag worden gehouden. “Iedereen is welkom!”, benadrukt Vroklage. “De kennis is van ons allemaal en het mooie is dat iedere docent ook zelf student is.”

Ze vindt dat zelf na ruim veertig jaar nog steeds verfrissend: “Je leert op een andere manier naar jezelf te kijken, in steeds nieuwe situaties. Het is een bewustwordingsproces waarin je je kwaliteiten en valkuilen leert kennen, waardoor er meer balans in je leven komt. Daar word ik een blijer mens van.”

De cursussen starten op maandag 5 februari (ook ’s middags) en woensdag 7 februari op landgoed de Oxerhof in Deventer/Epse. Prijs: € 50,- voor 10 lessen. Zie voor meer informatie en aanmelding: www.praktischefilosofie.nl