DEVENTER - Op donderdag 8 juni opent RataPlan haar 34e vestiging en hierbij ook de eerste vestiging in de provincie Overijssel. Het wordt nog veel méér dan alleen een kringloopwinkel. RataPlan biedt niet alleen een ruim assortiment tweedehands artikelen, maar ook een koffiecorner, fietsenwerkplaats en een RataPlant afdeling. Het is tevens een stichting zonder winstoogmerk, die werk biedt aan mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een betaalde baan.

Complete kringloopervaring


‘Meer dan een kringloopwinkel’ is al jaren een bekend begrip: vestigingen waar recyclefans niet alleen naar hartenlust kunnen jagen op mooie koopjes, maar waar hen een complete kringloopervaring te wachten staat. Zo kunnen kringloopliefhebbers tijdens het winkelen plaatsnemen in de koffiecorner voor bijvoorbeeld een heerlijke kop koffie met een stuk gebak. Wanneer het tijd is om verder te winkelen lopen zij nog even langs de RataPlant afdeling, waar er een tweede leven wordt geboden aan onze groene vriendjes, planten! Ook kun je bij RataPlan Deventer een tweedehands fiets kopen of jouw eigen fiets laten repareren door de fietsenmaker. “In deze nieuwe kringloopwinkel komen alle elementen op het gebied van duurzaamheid en upcycling samen”, zegt bedrijfsleider Raimon Strijdveen. “Zo zorgen we samen voor de wereld, één waarin iedereen waardevol mee kan doen.”

Creëren werkgelegenheid

RataPlan heeft als doel om zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een betaalde baan te bieden. Door het werk in de kringloop krijgt deze kwetsbare doelgroep een kans om mee te doen in de maatschappij. In Deventer biedt stichting RataPlan hiervoor 30 werkplekken.

Dit wordt gedaan in samenwerking met Werkleerbedrijf KonnecteD, dé arbeidsbemiddelaar in regio Deventer voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald werk en voor werkgevers die graag sociaal ondernemen. KonnecteD zorgt voor een duurzame bemiddeling tussen werkgevers. “Wij geloven dat iedereen betekenisvol werk kan doen. We bieden werk en investeren in de ontwikkeling van mensen.” aldus KonnecteD.

Feestelijke opening


Op 8 juni vindt de feestelijke opening plaats en zijn alle kringloopliefhebbers welkom vanaf 9.00 uur aan de Essenstraat 25 in Deventer. Om 11.00 uur wordt de winkel officieel geopend door Wethouder Inkomen Rob de Geest, samen met Gert-Jan Dekker (directeur) en Raimon Strijdveen (bedrijfsleider). Tijdens het winkelen kan er worden genoten van lekkere hapjes voor bij de koffie en vrolijke muziek, verzorgd door het Deventers stadsorgel.