BUSSLOO - Komende winter organiseert de Volkssterrenwacht Bussloo in samenwerking met de sterrenkundige vereniging Triangulum enkele cursussen voor een breed publiek. Naast een Introductiecursus Sterrenkunde, bestaande uit 7 avonden, is er een themacursus ‘Bouw van het Heelal’ van 3 avonden. Inschrijving is mogelijk via cursus@volkssterrenwachtbussloo.nl

Naast de wekelijkse publieksavonden organiseert de Volkssterrenwacht Bussloo ook regelmatig cursus. In samenwerking met de sterrenkundige vereniging Triangulum start op maandagavond 15 januari de themacursus ‘Bouw van het Heelal’. In drie cursusavonden maakt de cursist kennis met de grootschalige structuren van het heelal. Hoe is het heelal ontstaan? Wat zijn zwarte gaten, superclusters en de oerknal? Stap voor stap bespreken de docenten de moderne inzichten van de kosmologie. Enige algemene sterrenkundige basiskennis is voor deze cursus wenselijk.

Voor sterrenkundige basiskennis is de Introductiecursus Sterrenkunde geschikt. Deze cursus beslaat 7 maandagavonden en start op 26 februari. In combinatie met het boek ‘Handboek Sterrenkunde’ van de bekende wetenschapsjournalist Govert Schilling worden de basisbegrippen uit de sterrenkunde behandeld. Er is aandacht voor de sterrenhemel, zon en maan en de planeten. Ook de levensloop van sterren en de opbouw en geschiedenis van het heelal komen aan de orde. Bij helder weer wordt deels buiten uitleg gegeven en kan met de telescopen van de sterrenwacht naar de maan, planeten en sterrennevels worden gekeken.

Meer informatie over de cursussen en de inschrijving is te vinden op de website van de Volkssterrenwacht Bussloo; www.volkssterrenwachtbussloo.nl of telefonisch via 0571-262006. Voor beide cursussen is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.