DEVENTER - Özcan Akyol - beter bekend als Eus - is op zaterdag 28 oktober voor één dag trotse eigenaar van zijn eigen boekhandel. Dan opent hij ter viering van zijn nieuwe roman de ‘Afslag 23 pop-up store’.


Eus is op deze dag vanzelfsprekend voortdurend aanwezig in ‘zijn’ winkel, om lezers te ontmoeten en zijn gloednieuwe roman Afslag 23 te signeren. Maar dat is niet het enige: een speciale DJ zorgt voor muziek en alle bezoekers maken kans op fraaie prijzen.

Schrijver, presentator en boekhandelaar-voor-één-dag Eus: ‘Ik wilde op een ludieke wijze in contact komen met zoveel mogelijk mensen die me kennen van mijn boeken of van de televisie. Een pop upstore in een van de drukste winkelstraten van mijn eigen stad is hiervoor natuurlijk de ultieme manier. Een winkel runnen is nieuw voor mij, dus ik ga binnenkort nog even wat tips vergaren bij de prachtige boekhandels die er al zijn in boekenstad Deventer’.

Özcan Akyol schreef eerder de romans Eus en Toerist. Beide boeken werden bestsellers. Eus’ derde roman Afslag 23 is afgelopen maandag (16 oktober) feestelijk gelanceerd. Het boek gaat over een jongen die enorm zijn best doet om iets van zijn leven te maken, maar daar ondanks allerlei goedbedoelde pogingen niet in slaagt.

De pop up-store is op zaterdag 28 oktober van 10:00 uur tot 17:00 uur geopend in de Korte Bisschopstraat 15 in Deventer. Het is sowieso een ‘Afslag 23-weekend’ in Deventer, aangezien een dag later in MIMIK een speciale boekpresentatie plaatsvindt, in een uitpuilende theaterzaal.