AMSTERDAM - Ajax heeft voor de tweede week op rij met 0-0 gelijk gespeeld. Promovendus Go Ahead Eagles bleef zondagavond in de Johan Cruijff Arena knap overeind.

De bezoekers uit Deventer speelden achterin compact en geconcentreerd en hadden nauwelijks overtredingen nodig om het gevaar van Ajax in te dammen. De kampioen probeerde met diverse aanvallen de muur te slechten, maar dat lukte slechts zelden. Vaak omdat men net voor moeilijke of verkeerde keuze ging met betrekking tot de eindpass. Voor rust schoot alleen aanvoerder Dusan Tadic een keer op het vijandelijke doel, maar verder had keeper Warner Hahn weinig te duchten.

In de tweede helft kwam ook Go Ahead Eagles er af en toe uit en miste Cardona twee kansen. Aan de andere kant was het nog steeds drukker, maar doelman Hahn keerde een schot van Martinez, Klaassen raakte de paal en twee keer werd de bal van de lijn gehaald waardoor de brilstand bleef staan.