DOETINCHEM - De Graafschap blijft ook na dit weekend de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie en daarmee naast koploper SC Cambuur de grootste kanshebber op directe promotie. Tegenstander Go Ahead Eagles mag zich na het nipte verlies in Doetinchem gaan richten op de play-offs.


Het duel tussen de nummers twee en vijf leverde net als eerder dit seizoen in Deventer weinig vermaak op. Go Ahead Eagles, de ploeg met de meeste "clean-sheets", leunde vertrouwelijk op de verdediging en liet het balbezit aan de "Superboeren". Behalve enkele plaagstootjes van Konings en Opoku deden deze er echter niet veel mee waardoor men met 0-0 ging rusten.

Na de rust was het iets aantrekkelijker en was daar zowaar de eerste kans voor de gasten. Botos kreeg de bal op aangeven van Mulenga echter niet langs keeper De Boer. In de tegenstoot sloeg De Graafschap vervolgens direct toe. Jesse Schuurman rommelde zich door de Deventer defensie en schoot de bal achter keeper Gorter: 1-0. Go Ahead Eagles moest nu komen en dat leverde spontaan een aantal kansen op voor Berden, Van Hoeven, Kuipers en Beukema. Doelpunten leverde dit niet op en de druiven voor de ploeg van Kees van Wonderen werden nog eens extra zuur toen ook aanvoerder Jeroen Veldmate er in de slotfase per brancard vanaf moest.