DEVENTER - Go Ahead Eagles is er thuis niet in geslaagd FC Twente te verslaan. De gasten wonnen de oostelijke derby dankzij twee late treffers met 1-2.

Er gebeurde veel in een amusante eerste helft. Michel Vlap raakte de lat en Jayden Oosterwolde schoot net over. Aan de andere kant kreeg Lidberg de bal van dichtbij niet langs Unnerstall krijgen en mikte Cordoba op de paal. Dezelfde Cordoba scoorde echter ook, uit een corner waarbij Unnerstall moeizaam wegwerkte.

FC Twente nam na rust aanvallend steeds meer risico na rust, al vond het lang geen gaatje in de hechte Deventer defensie. Met een kopbal uit een corner tekende Van Wolfswinkel voor de gelijkmaker en de 1-2 viel zeven minuten voor tijd door een magistrale uithaal van Zerrouki in de kruising.