DEVENTER - PSV heeft in het KNVB-bekertoernooi voor de achttiende keer in de historie de eindstrijd weten te beriken. De negenvoudig bekerwinnaar won in Deventer met 1-2 van Go Ahead Eagles dat een helft lang met tien man speelde na rood voor Joris Kramer.

Go Ahead Eagles had afgelopen zondag Ajax nog verslagen (2-1) en begon in een volgepakte Adelaarshorst met veel vertrouwen aan het duel met PSV. Dat had het door de stevig jagende verdedigers lang lastig. Joey Veerman was gevaarlijk met een gekruld schot, door doelman Noppert knap gekeerd. PSV drong daarna aan, maar na balverlies van Sangaré en een perfecte voorzet van Oratmangoen kopte Inigo Cordoba raak. Even zag het er rooskleurig uit voor de thuisploeg, maar tien minuten later was alles anders. Op slag van rust bereikte Mauro Junior met een prachtige voorzet Eran Zahavi en die kon van dichtbij intikken. In blessuretijd kreeg de thuisploeg de volgende tik toen Kramer de doorgebroken Zahavi onderuit haalde en rood zag.

PSV ging na rust vol gas op jacht naar een tweede treffer. Mauro scoorde ,maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden en Sangare leverde twee keer in kansrijke positie een te slap schot af. De inzet vanaf de achterlijn van de uitblinkende Veerman was wel raak. Go Ahead kwam daarna een paar keer goed weg: zo schoot Veerman de bal op de paal en belandde een inzet van Madueke op de lat. Ook een slotoffensiefje van Go Ahead Eagles leverde geen kansen meer op.