DEVENTER - In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie heeft Go Ahead Eagles de hoop op rechtstreekse promotie levend gehouden. De ploeg van Kees van Wonderen won zelf met 2-1 van NEC en hoorde na afloop dat de huidige nummer twee, De Graafschap, twee punten had laten liggen.

Mocht De Graafschap ook komende woensdag thuis niet van Helmond Sport kunnen winnen en Go Ahead Eagles lukt dat wel op bezoek bij Excelsior dan promoveert de ploeg uit Deventer.

Tegen NEC wist de thuisploeg de basis voor de zege in de eerste helft te leggen. Luuk Brouwers scoorde al na zes minuten en die score werd even later door Sam Hendriks verdubbeld vanaf de strafschopstip. Kort voor rust kreeg ook NEC een penalty te nemen die werd benut door Jordy Bruijn. NEC drong vervolgens na rust wel aan, maar keeper jay Gorter hield zijn ploeg op de been.