ENSCHEDE - FC Twente heeft het nagelaten om in afwachting van de uitslag van Ajax-PSV voor even medekoploper te zijn. De ploeg van coach Ron Jans speelde in Enschede met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles.

FC Twente heerste voor rust. Enkele schoten vlogen net naast en enkele vlogen in de handen van keeper De Lange, die ook een treffer van Smal voorkwam. Een domme handsbal van Kuipers leverde een strafschop op en Van Wolfswinkel maakte geen fout.

Na rust was het spel vooral rommelig en de thuisploeg raakte de controle kwijt. Go Ahead Eagles hield hoop, werd steeds brutaler en Stokkers en Sow hadden kunnen scoren. Pröpper greep echter twee keer prima in. De 1-1 viel uiteindelijk toch in de blessuretijd. Everink liep Willumsson omver en de IJslander verzilverde zelf de penalty.