DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zondagavond in een waar spektakelstuk van Fortuna Sittard weten te winnen. Onder herfstachtige omstandigheden stond de thuisploeg een half uur voor tijd nog met 1-3 achter. De ploeg van Kees van Wonderen zegevierde op karakter met 4-3.

Mats Seuntjens tekende uit een vlotte aanval gedediceerd voor de openingstreffer van de Limburgers en Ben Rienstra schoot even later heel bekeken de 0-2 in de hoek. Via Cardona (naast) en Botos (lat) kreeg de thuisploeg wel kansen, maar gescoord wer niet voor de rust.

In de tweede helft miste Cardona nog een kans, maar zorgde Luuk Brouwers na een misverstand bij Fortuna voor de 1-2. De hoop leek weg toen Tesfaldet Tekie even later uithaalde, maar Cardona kopte nu wel raak en bracht de thuisploeg terug. De slotfase bracht nog meer spektakel want terwijl Fortuna tweemaal de lat raakte leverde de stormloop van Go Ahead Eagles via Cordoba en en een snoeiharde kopbal van Joris Kramer zelfs de volle buit op.