NIJMEGEN - Go Ahead Eagles heeft voor het eerst sinds 2010 de halve finales van de strijd om de KNVB-beker weten te bereiken. De ploeg van trainer/coach Kees van Wonderen won met 0-2 bij NEC.

NEC ontving voor het eerst sinds een ingestorte tribune op 17 oktober weer fans in het eigen stadion. Die zagen voor rust een aanvallend, maar vooral onrustig NEC en een uiterst effectief Go Ahead. Luuk Brouwers benutte een strafschop en Giannis Fivos Botos maakte zeven minuten later ongehinderd de 0-2.

De gasten uit Deventer begonnen ook goed aan de tweede helft en Oratmangoen raakte, net als Cordobá voor rust, de paal. Voormalig Vitesse-spele Wilfred Bony maakte na een uur z'n NEC-debuut, hetgeen even voor een opleving zorgde, maar haakte twintig minuten later al weer af met een hamstringblessure.