DEVENTER - NEC heeft een zorgeloze middag bij Go Ahead Eagles gevierd met een 0-2 zege. Zonder zelf echt te overtuigen wonnen de Nijmegenaren mede dankzij de machteloosheid van de thuisploeg.

Een half uur lang was het een saai schaakspel in Deventer waarin het tempo lag laag en kansen schaars. Elayis Tavsan doorbrak die ban met een fraaie volley na een afgeslagen corner. Nog voor de rust viel de 0-2 toen Brouwer aan het shirt van Odenthal trok en de strafschop door Jordy Bruijn werd verzilverd.

De thuisploeg nam gaandeweg de tweede helft het initiatief, maar zonder echte overtuiging al was Nauber dichtbij met een poging op de paal. Naarmate de wedstrijd vorderde kon NEC het duel dan ook gecontroleerd uitspelen.