DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met 3-0 gewonnen. Voor de ploeg van Kees van Wonderen maakten Sam Beukema, debutant Jacob Mulenga en Bas Kuipers de doelpunten.

Hoewel de uitslag een makkelijke zege doet vermoeden moest Eagles-doelman Jay Gorter, met name in het eerste half uur aan de bak om o.a Donkor en Van Kleef van het scoren af te houden. Bij de thuisploeg was het bij de eerste de beste kans wel raak. Buikema kopte binnen na een vrije trap van Ross. Daarna waren er nog kansen voor de gasten via Botermans en Van der Sande, doch het bleef tot de rust bij 1-0.

Die stand bleef ook na de rust lang staan al waren nu de beste mogelijkheden voor de thuisploeg. In de 69e minuut kwam de 36-jarige Jacob Mulenga en de voormalige FC Utrecht-speler had dertien minuten nodig om zijn eerste goal in Deventer te maken. In de uiterste slotfase zorgde Kuipers vervolgens voor de 3-0 eindstand.