ALMELO - Go Ahead Eagles heeft in de strijd om de KNVB-beker de derde ronde weten te bereiken. De eredivisionist wees Heracles Almelo, koploper in de Keuken Kampioen Divisie, met het kleinst mogelijke verschil terug: 0-1.

Thuisploeg Heracles was de hele eerste helft feller, al bleven de echt grote kansen uit. Aan de andere kant waren de gasten uit Deventer gevaarlijker met een tweetal kansen voor Lidber die over en naast mikte.

Kort na de rust was het wel raak voor Lidberg, die ongehinderd kon uithalen. Armenteros leek er met een kopbal gelijk van te maken, maar zonder VAR kon er geen duidelijkheid worden gegeven of de bal de lijn gepasseerd had.

Go Ahead Eagles heeft inmiddels sinds 3 september geen enkele officiële wedstrijd meer verloren.