DEVENTER - FC Groningen heeft op bezoek bij Go Ahead Eagles een redelijk simpele 0-1 zege geboekt.

Zonder de steun van een volle Adelaarshorst waren de gastheren geen schim van de ploeg die in de laatste vijf eredivisiewedstrijden ongeslagen bleef. De eerste dertig minuten waren de gasten voortdurend de betere al kreeg het slechts één grote kans. De kopbal van Michael de Leeuw werd gekeerd door keeper Warner Hahn.

Een korte opleving van Go Ahead Eagles kreeg in de tweede helft geen vervolg. De Groningers scoorden via Strand Larsen, na goed doorkoppen van Dammers, en speelde vervolgens het duel geconcentreerd uit. De thuisploeg eindigde in de slotfase ook nog eens met negen man. Zowel Cordoba als Kramer liepen allebei tegen twee gele kaarten aan.