DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zondag in eigen huis de IJsselderby, voor het eerst in vier jaar in competitieverband, met 1-0 gewonnen van PEC Zwolle. Voor de gasten van trainer/coach Art Langeler betekent dat een negatief record. Niet eerder kwam het voor dat een eredvisieclub na vijf duels nog zonder punten en goals is.

In de eerste helft van de IJsselderby domineerde het Go Ahead van Kees van Wonderen en nam PEC Zwolle het doel geen eenmaal onder vuur. Cardona kreeg een drietal kansen, maar vond doelman Lamprou op zijn weg, schoot naast en kopte over.

De gasten veerden na de rust op, dachten een strafschop te krijgen na hands van Nauber, maar scheidsrechter Blom en de VAR dachten daar anders over. Ook waren er kansen voor Landu en Redan. Uiteindelijk nam Go Ahead Eagles het initiatief weer over en waren er mogelijkheden voor Cardona, Oratmangoen en Cordoba. Met nog een klein kwartier te gaan was het uiteindelijk Gianni Botos die raak schoot op aangeven van Deijl. Een laat Zwols slotoffensief leverde niets meer op.

Go Ahead Eagles - PEC Zwolle 1-0 (0-0)