DEVENTER - Dat in de Keuken Kampioen Divisie alles er binnen een week anders uit kan zien werd vrijdagvond weer bewezen in Deventer. De stemming bij Go Ahead Eagles was een week geleden nog euforisch na de winst bij titelkandidaat SC Cambuur terwijl Jong Ajax na drie nederlagen op rij in zak en as zaten. De jonge ploeg van trainer Mitchell van der Gaag wist in de Adelaarshorst echter met 0-3 te zegevieren.


De Amsterdammers sloegen in Deventer op de juiste momenten toe want de verschillen waren niet eens zo groot op het veld. Er werd veel strijd geleverd, maar het duel bleef van het begin tot het eind slordig en rommelig. Een ongelukkige handsbal van Jay Idzes brak het duel open toen Kenneth Taylor vanaf elf meter raak schoot.

Na de rust ging Go Ahead Eagles wel verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar bleef men slordig. Brian Brobbey kon na een uur spelen profiteren van de ontstane ruimte en schoot de 0-2 achter keeper Gorter. In de slotfase zag het publiek vervolgens Jeroen Veldmate een strafschop missen, bepaalde Victor Jensen de eindstand op 0-3 en haalde Ajacied Max de Waal het einde niet na een tweede gele kaart.