AMSTERDAM - Jong Ajax blijft in het spoor van koploper SC Cambuur. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag won maandagavond met speels gemak van Go Ahead Eagles (5-1). Danilo Pereira was goed voor drie treffers.

Na een ruim half uur hadden de Ajax-beloften het duel feitelijk al beslist. De Amsterdammers kregen al snel twee strafschoppen te nemen die achtereenvolgens werden benut door Danilo Pereira en Brain Brobbey. In de 33e minuut scoorde Pereira opnieuw om zijn hattrick kort na rust te voltooien.

Beide ploegen eindigden het duel met tien man omdat bij Ajax eerst Kik Pierie rood zag en vervolgens ook Gino Bosz van de gasten kon vertrekken. In de slotfase wist Pouwels de eer te redden voor Go Ahead Eagles alvorens Quinten Timber de eindstand op 5-1 bepaalde.